Traseu Transalpina – Ep.1

View Larger Map

Un traseu frumos de facut vara este Transalpina. Peisajul este extraordiar, aerul foarte curat , iar punctele de atractie din zona sunt nenumarate.  Traseul nostru a avut opriri in urmatoarele locuri: Horezu, manastirea Polovragi, Pestera Polovragi, Pestera Muierii, Ranca, Alba Iulia, Deva, Hunedoara, manastirea Prislop, Sarmizegetusa Regia, Statiunea Straja, Petrosani, Manastirea Tismana si Craiova.
Excursia a durat de vineri pana luni si are un grad mediu de dificultate.

Vineri

Imbarcare din Bucuresti cu directia Horezu. Noi am plecat pe la 7 seara si a fost cam aglomerat drumul spre Pitesti. In Horezu am avut parte de o surpriza placuta atunci cand ne-am cazat la pensiunea Siva din strada 1 decembrie, si anume persoana la care am sunat pentru rezervare a rugat bucatarul sa ramana sa ne astepte. Un drum Bucuresti Horezu , nu are cum sa nu te infometeze 🙂

IMG_00000180 IMG_00000186

 Sambata

Sambata dimineata, dupa un mic dejun foarte bogat, am plecat pe traseu. Prima oprire Manastirea Polovragi si apoi Pestera cu acelasi nume.

IMG_00000188 IMG_00000194

 

Am incercat sa vizitam si Pestera Muierii , dar programul de vizitare este din ora in ora, iar noi am ajuns imediat dupa ce s-a inchis usa.

Traseul a continuat spre Novaci si apoi pe Transalpina (Ranca Sebes Alba Iulia Deva).

Pranzul pe Transalpina

– a fost servit in singurul loc disponibil (daca treci de Ranca), si anume la Stana

 

 

0 comments

Trackbacks